17 Ocak 2013 Perşembe

Ballı Gevrek

Ballı Gevrek
Malzemeler:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
14 çorba kaşığı tereyağ
5 çorba kaşığı Bal
1 kutu (350 gr.) yulaf ezmesi
1 su bardağı iri dövülmüş fındık
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 su bardağı kabuksuz kabak çekirdeği
Yapılışı:
Şekeri ve suyu bir tencereye aktarın. Şurup haline gelene dek kaynatın ve soğumaya bırakın. Hazırladığınız şuruba eritilmiş tereyaği ve 5 çorba kaşığı Balı ekleyin. Yulaf ezmesini, 1 su bardağı fındık, ceviz ve kabak çekirdeğini ekleyip, karıştırın. Fırın tepsisini yağlı kâğıtla kaplayın. Hazırladığınız Ballı karışımı kalınlığı 1 santim olacak şekilde tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında altın sarısı bir renk alana kadar yaklaşık 25 dk. pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 5 dk. bekletin. Dilediğiniz boyutlarda çubuk şeklinde kesip, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder