11 Ocak 2013 Cuma

Gerçek Bal

* Gerçek Bal buzdolabında donar
* Gerçek Balın yoğunluğu çok, akışkanlığı sürekli olmalıdır, kesik kesik akan Bal sahtedir. Çiçek Ballarıı hızlı, çam Balı ise daha yavaş akar.
* Gerçek Bal kaşıkla alındığı zaman kesintisiz, akışkan gelir.
* Gerçek Bal Buzdolabında yaklaşık bir ay bekleyen Balın krem ya da tereyağ kıvamını alır. krem ya da tereyağ kıvamına gelmesi Balın hakiki olduğunu gösteriyor.
* Sabit kalem ( kuşun kalem değil ucu ıslandığı zaman mor renk yazan ) alın Bala uç kısımını daldırın sonra parmağınıza sürün renkli olarak çıkıyorsa Bal karışıktır çıkmıyorsa gerçek Baldır.
* Soğuk havada donma yapmaz ise Bal sahtedir. Zeytin yağının donması gibi kavanozun alt kısımları donma yapar ise Gerçek Baldır.
* Sahte Balın rengi biraz daha açıktır, gerçek Balın kokusu yoktur. Gerçek Balın kıvamı biraz daha katıdır.
* Gerçek Balı kaşıkla alıp yere döktüğünde sahte Bal uzayıp resmen örümcek ağı gibi havada uçar.
* Balın donması durumunda ise, eski hâlini alması için güneşe çıkarılması veya kabıyla birlikte sıcak suya konulması kâfidir.
* Gerçek Bal, şekerle yapılan diğer şerbetlere nazaran çok daha fazla keskindir. Fazla yendiği zaman genizde hafif yanma yapar. bu yediğiniz gerçek Baldır.
* Gerçek Balda hafif te olsa alkol, asit olması nedeni ile kibrit çöpü veya kağıt üzerinde cızırdayarak yanar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder