14 Aralık 2012 Cuma

Ballı Kuruyemiş Tatlısı


10 kişilik Malzeme
50 gr. antepfıstığı
100 gr. taze badem
100 gr. fındık
50 gr. iç ceviz
500 gr. Bal
1 çorba kaşığı anason
50 gr. tereyağı
Hazırlanışı
Kuruyemişleri fırın tepsisine koyun. Renkleri değişmeyecek şekilde fırında kavurun. Bir tencerede tereyağını eritin, kavrulmuş kuruyemiş ve anasonu ekleyip yeniden kavurun. Balı yavaş yavaş kuruyemişlere ilave edin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra orta boy bir kavanoza boşaltın. Ballı anasonlu kuruyemiş konservesini meyve salatalarında, dondurmaların üzerinde veya krep içinde kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder