14 Aralık 2012 Cuma

Ballı Patlıcan


MALZEMESİ
2 adet patlıcan
1 çay bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşığı domates püresi
2 adet sarmısak
1 yemek kaşığı Bal
1 tatlı kaşığı soya sosu
1 çay kaşığının ucuyla kekik
1 bardak su
Tuz
Karabiber
TARİF
Patlıcanları çizgili olarak soyun. Zar şeklinde doğrayın. Soğuk ve tuzlu suda bekletin.
Ufak bir sos tenceresine; 2 yemek kaşığı sıvıyağ, domates püresi, ezilmiş sarmısak, Bal, soya sosu, kekik, tuz, karabiber ve 1 bardak suyu koyun. 15 dakika pişirin.
Sudaki patlıcanları çıkartın. Kağıt havluyla fazla suyunu alın. Kızgın yağda kızartın.
Sıcak sıcak Ballı sosun içine atın. 5 dakika sosla birlikte pişirin. Servis tabağına alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder