14 Aralık 2012 Cuma

Ballı Rulolar


8 adet kare milföy hamuru
2 adet muz
1 çay bardağı Bal
1 çay bardağı ceviz
Üzeri için, pudra şekeri
İnce kıyılmış muz, ceviz ve Bal ezerek karıştırılır. Yumuşamış milföy hamuru unlu zeminde açarak biraz büyütülür, kenarına iç konur, rulo yapılır, rulo ortadan ikiye kesilir, malzeme bitene kadar aynı ilem tekrarlanır. 200 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir, sıcakken üzerine pudra şekeri serpilir.
Sütlü Ballı Kestane
Pastahaneden adam başına üçer tane hesabiyle on iki kestane şekeri alın. Kestane şekerlerini servis tabağına dizin ve sütlü Balla birlikte servis yapın. Sütlü Bal şöyle hazırlanır. 250 gram taze kaymağı bir porselen kâsenin içinde tahta kaşıkla çırpın (köpürmemesi için fazla çırpmayın). Bir kaşık pudra şekerini elekten geçirerek kaymağa katın. Ayrıca kestaneleri kadehleri Balon bardaklara taksim edip üzerlerini çırpılmış sade kaymakla veya şekerli kaymakla veya şekerli ve vanilyalı kaymakla ya da tarçınlı kaymakla örtün ve servis yapın, isteyenler kaymak yerine krem şantiy de kullanabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder