14 Aralık 2012 Cuma
Şekersiz Bal
Karakovan balı, içi oyulmuş, iki tarafı da bir tapayla kapatılmış bir kütüğün içine arının yerleştirilmesi yapılan ilkel ama en doğal arıcılık türüdür. Bu ilkel metod dışında sepet içerisine, özel yapılan kovanlar içerisinede arı konulmak sureti ile karakovan balı üretilmektedir. Burada maksat kütük, sepet veya kovan içerisine hiçbir şey koymadan arıyı bırakarak, mum ve balın tamamen arı tarafından yapılmasını sağlamaktır. Karadeniz bölgesinde yaygın olarak yapılan karakovan arıcılığı zorluğundan dolayı günümüzde azalma eğilimindedir. balını farklı kılan asıl özellik ise içindeki peteği dahil her şeyin tamamen doğal olması ve asla insan elinin değmiyor olmasıdır. Petekler doğal olduğundan süzmeden tüketilir, bu sayede mum ve balın yanı sıra polen de daha fazla tüketilmiş olur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder